Wanneer uw kind onvoldoende meekomt met buiten spelen, de gymles of zwemles of problemen heeft met specifieke vaardigheden, zoals schrijven knutselen of aan- en uitkleden dan kan een kinderoefentherapeut uw kind verder helpen. Kinderoefentherapie is een specialisatie van de Oefentherapie Cesar en Mensendieck. De praktijk “Hart voor kinderoefentherapie” is opgericht door Bonnie Akpan en gevestigd in de Hillegomstraat in Amsterdam. Naast kinderoefentherapeut is Bonnie Akpan ook post HBO gecertificeerd Coach kinderbrein en bewegen volgens de methode van Carla van Wensen. 

In de praktijk kunt u terecht voor de specialisaties

   

  KWALITEIT

  De kinderoefentherapeut van Hart voor kinderoefentherapie is Bachelor of Science and Health en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van paramedici, het platform Kinderoefentherapie en de VvoCM.

  KINDEROEFENTHERAPIE

  • Verbeteren van de fijne en grove motorische vaardigheden.
  • Verbeteren van de schrijfvaardigheden.
  • Het vergroten van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind in zijn eigen sociale en fysieke omgeving.
  • De kinderoefentherapeut sluit aan bij de activiteit waar het kind moeite mee heeft.
  • Spelenderwijs leren wat goed en gezond bewegen is.
  • Optimale ontwikkeling van het bewegen en het vertrouwen om de vaardigheden toe te passen in het dagelijks leven.

  KINDERCOACHING

  Het kind ontwikkeld zich aan de hand van niet bestuurbare bewegingspatronen, de reflexen. Elke reflex en bewegingspatroon heeft als doel het brein en lijf iets te leren op fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Wanneer het brein en lijf begrepen hebben wat de functie is van een beweging dan zal de reflex uitdoven en overgaan in een bewust bestuurbare beweging. Trauma, stress of ziekte zijn voorbeelden van factoren die dit proces kunnen verstoren. Het maakt dat het kind uit balans gaat en zal gaan overleven, in plaats van leven. Hierdoor kan het last krijgen van bijvoorbeeld: 

  • hoofdpijn en of buikpijn
  • niet gewenst gedrag
  • angsten
  • leerproblematiek
  • slaapstoornissen

  KWALITEIT

  De oefentherapeuten van Hart voor oefentherapie zijn Bachelor of Science and Health en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van paramedici en de VvoCM.
  De kinderoefentherapeut staat aanvullend geregistreerd bij het platform Kinderoefentherapie.

  Lees meer over de specialisaties kinderoefentherapie en kindercoaching en ontdek wat Hart voor kinderoefentherapie voor u kan betekenen.

  Hart voor kinderoefentherapie is ook te vinden op Facebook(like ons) en Instagram(volg ons)

  Hillegomstraat 12-14  · 1058 LS Amsterdam · mail: hartvoorkinderoefentherapie@gmail.com · KVK: 68586736 · © Copyright 2019 · Hart voor kinderoefentherapie · VvOCM 

  Platform kinderoefentherapie · Sitemap · Algemene voorwaarden · Disclaimer · Hart voor kinderoefentherapie